GMAT Tutoring Word Problemlerini Denklemlere Dönüştürme
Resmi GMAT Kılavuzu’ndaki gibi GMAT sözcük problemleri genellikle açıklamalarla birlikte gelir. Bu açıklamalardan birçoğu, kelime problemini denklemlere çevirerek başlar. Denklemlerle başlamak, bir açıklamanın anlaşılması kolay bir hale getirebilir: eğer denklemler problemin söyledikleriyle uyuşuyorsa, açıklama mantıklıdır. GMAT Tutoring ile daha fazlasını elde etmek için yazının devamını okuyun ve bizimle en kısa sürede iletişime geçin!
Ne yazık ki, açıklama bir sihirbazmış gibi görünebilir. Sorunu yapmak zorunda kaldığınızda, doğru denklemi nasıl düşünürdünüz? Her halükarda bir denklemi doğru yapan şey nedir?En basit ifadeyle, bir denklem, aralarında eşittir işareti bulunan sadece iki adet matematik parçasıdır.
GMAT Tutoring Sayesinde Nasıl Beceriler Kazanırsınız?
GMAT kelime problemlerinde, bu iki matematik gerçek dünyada bir şeyle eşleşmelidir. Aslında, ikisi de ile eşleşmesi gerekir aynı gerçek dünya şey. Denklemin iki tarafı aynı şeyi iki farklı şekilde konuşmak zorundadır. Örneğin, bir okul oyununda toplam 500 dolar kazandığını varsayalım. Geliri 500 numaralı sayıyla ifade edebilirsiniz. Geliri ifade etmenin diğer bir yolu, bilet türlerine göre ayırmaktır. Örneğin, satılan tek bilet biletleri, çocuk biletleri ve yetişkin biletleri ise, bu da geliri ifade etmenin iyi bir yoludur:
5 x + 10 y = 500
çocuk biletlerinden gelir + yetişkinlerden bilet gelirleri
Şimdi aynı şeyi iki şekilde açıklayacağız, böylece iyi bir denklik oluşturabiliriz:
çocuk biletlerinden gelir + yetişkinlerden bilet geliri = 500
Sorunun size verdiği bilgiye bağlı olarak, bu muhtemelen çok kullanışlı bir denklem değildir. Çoğu GMAT denklemi daha karmaşıktır. Örneğin, sorun size x çocuk biletinin satıldığını ve her birinin 5 TL’ye mal olduğunu söyleyebilir her yetişkin bileti de 10 $ a satıldı. Bu size toplam geliri yazmanın başka bir yolunu sunar:
5 x + 10 y
5 x + 10 y , 500 sayısı ile aynı şeyi (toplam gelir) tanımladığından, bu iyi bir denklemdir:
5 x + 10 y = 500
GMAT Tutoring: Örnekler
Bu basit gibi gözükebilir. Ancak çoğu zaman, gerçekten anlamak için en zor olan şeyleri oluşturuyoruz. Kolay bir denklem yazarken, açıkça görülebilir ve yazdıklarınızı niye yazdığınıza gerçekten açıklayamazsınız. Bu, çok düşünce ve açıklama gerektiren daha sert denklemlerin işlenmesini zorlaştırıyor. Biraz daha karmaşık metinden bir denklem oluşturalım.
Jordan planned to fold exactly 10 paper roses per day between now and his mother’s birthday in order to complete her birthday gift. Instead, he only folded an average of 7 roses per day until the very last day, when he had to fold 43 roses in one day to finish the gift. How many roses did Jordan fold in total?
Bir denklem oluşturmak için aynı değere konuşmak için iki farklı yöntem bulmamız gerekir. Bu durumda, Jordan’ın katladığı gül sayısı, birlikte çalışmak için iyi bir değer olacaktır: söz konusu soru doğrudur. Şimdi, toplam güller sayısını tarif etmenin başka bir yolu bulalım. Jordan aslında katlanır güllere başladığında, son güne kadar bir şey yapmış ve daha sonra son gününde farklı bir şey yapmıştı. Bu bize gül sayısını bölmek için iyi bir yol sağlar:
son gün önce katlanmış güller + son günde katlanmış güller
Son gün, 43 gül katladı. Son günden önce, günde 7 gül veya toplam 7 (gün -1) gül katladı. Yani, toplam gül sayısı hakkında yazmanın ikinci bir yolu:
7 (gün – 1) + 43
Şu anda toplam gül sayımı hakkında konuşmanın iki yolu var, aralarında bir eşittir işareti koyup bir denklik oluşturabiliriz.
10 d = 7 ( d -l) + 43
Bu denklemi çözerseniz, Jordan’ın projeye harcadığı gün sayısını bulacaksınız; bu sayede gül sayısını hesaplayabilirsiniz. (120).
Bu ve benzeri tüm çalışmaların kolay yollarını öğrenmenin kolay yolu var. GMAT Tutoring hizmetimiz tam da sizin istediğiniz gibi. Vakit kaybetmeden gmat hazırlık kursları ile siz de 700 puanı zorlayabilirsiniz. Sizin için hazırlanan en iyi eğitmenlerimiz ile profesyonel GMAT Tutoring hizmeti veriyoruz. Sınavda yaşayacağınız zorluklara karşı sizi en iyi şekilde hazırlayacağımızdan şüpheniz olmasın! Resmi GMAT Kılavuzuna ulaşmak için tıklayın! GMAT Business School için hazırladımız yazımızı kaçırmayın!